Emmenaar bouwt site voor digitale verjaardag (met een knipoog)

De website online-verjaardag. Foto: studio DHEVAK

Gemiddeld 30.000 Nederlanders per dag vieren hun verjaardag. Maar een feestje is er tijdens deze coronacrisis niet bij. Dat bracht ontwerper Frank Arling uit Emmen op een idee.

Hij bouwde de website www.online-verjaardag.nl die volgens de Emmenaar de Nederlandse verjaardagstraditie met een knipoog en veel humor stimuleert.

,,Ik was zelf een paar weken geleden jarig en ik vier mijn verjaardag echt uitbundig. Het is een hoogtepunt in het jaar voor mij. Je kan je dus voorstellen dat het dit jaar een beetje tegenviel. Daarom besloot ik iets te maken voor alle andere mensen die net zoals ik hun verjaardag niet kunnen vieren. Het is een cadeautje, dus gratis.”

Volgens Arling is online-verjaardag een klassiek tekstavontuur. ,,Door het voorleggen van keuzes word je meegenomen in het verhaal van jouw verjaardag. Welke taart ga je nemen? Welk hapje haal je van de hapjesschaal? Deze dilemma’s herkennen we allemaal.”

Ook maakt een spelelement deel uit van de website. ,,Beleef deze virtuele reis en ontmoet karakters als ‘Oma’, ‘Dronken oom’ en ‘Dansende papa’. Als je online-verjaardag uitspeelt kan je gratis een kaartje sturen naar een andere jarige die je kent.”

Samenwerking met Omapost

Voor dit project heeft Frank de samenwerking opgezocht met sociale onderneming Omapost. Die maakt het eenvoudig om persoonlijke kaartjes te sturen via de post. ,,Ik dacht dat het leuk zou zijn als mensen ook echt een cadeautje krijgen als ze hun online-verjaardag hebben afgerond. Zodoende nam ik contact op met Omapost en zij vonden het een leuk idee.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu