Emmenaar gooit doorgeladen pistool uit het raam bij politie-inval woning Angelslo: wapen in bosjes levensgevaarlijk voor kinderen

Rechtbank Assen.

In de woning van een 42-jarige man uit Emmen is bij een inval door de politie negen kilo hennep gevonden. De verdachte had ook een doorgeladen vuurwapen in zijn huis in de wijk Angelslo. Een agent, die buiten stond, zag dat hij het pistool uit het raam gooide.

De verdachte verklaarde dinsdag bij de rechtbank dat hij de agent achter zijn huis zag staan toen hij het raam open deed om het semi-automatische pistool weg te gooien. ,,Ik had het wapen beter gewoon kunnen afgeven”, zei hij in de rechtbank. Toen de politie de inval deed, liepen er honden rond in huis. De man mocht de honden vastmaken. Hij zag ook kans om het vuurwapen, dat verstopt zat in een matras, uit het raam te gooien.

Vuurwapen aanschaft vanwege ernstige bedreiging

Het wapen werd teruggevonden in de bosjes achter zijn huis. Het bleek doorgeladen. De man heeft verklaard dat hij niet wist dat het wapen doorgeladen was. De man vertelde dat hij het pistool een jaar of vier geleden had aangeschaft, omdat hij ernstig bedreigd werd. Door wie en waarom weet hij naar eigen zeggen tot op de dag van vandaag niet. ,,De hennep had ik geteeld samen met een oudere man. Ik had het net die dag opgehaald, omdat ik het naar een coffeeshop wilde brengen.”

De man woonde in het huis met zijn vrouw en twee jonge kinderen. Volgens hem is zijn echtgenote heel boos over wat hij heeft gedaan. De Emmenaar is zelf verslaafd aan hennep. ,,Ik was al bij de huisarts geweest om mij te laten behandelen.” De man zegt dat hij in de gevangenis gestopt is met blowen.

Hele gevaarlijke munitie

De officier van justitie vindt het ernstig dat de verdachte een doorgeladen vuurwapen uit het raam heeft gegooid. ,,Het wapen is gevonden in de bosjes van de buurman. Gelukkig is het pistool aangetroffen door de politie en niet gevonden door kinderen of iemand anders. In het pistool zaten hollow point-munitiekogels. Dat is hele gevaarlijke munitie. De trekker had maar een keer overgehaald hoeven te worden om enorme schade aan te richten.”

Voor het vuurwapen en het bezit van hennep is tegen de Emmenaar vijftien maanden gevangenisstraf geëist, waarvan drie maanden voorwaardelijk. ,,Hij is bewust in de hennephandel gestapt om er financieel beter van te worden.” De man moet zich van de officier verplicht laten behandelen. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Nieuws

Meest gelezen

menu