Emmenaar legt zich niet neer bij straf voor doden Duitse huisgenote

De verdachte Michael N. naast zijn tolk. Tekening: Annet Zuurveen.

De 20-jarige Michael N. (20) legt zich niet neer bij de straf die hij kreeg opgelegd voor het doden van zijn Duitse studie- en huisgenoot Leonore Prothmann. Hij is veroordeeld tot negen jaar gevangenisstraf.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) hebben de advocaten donderdag namens N. hoger beroep ingesteld tegen het vonnis van de rechtbank. De man, een student uit Zimbabwe, woonde korte tijd in hetzelfde appartement in Emmen als het slachtoffer. De jonge vrouw werd daar 3 september in de vroege ochtend dood gevonden. N. had zelf 112 gebeld met de mededeling: I killed my friend. Hij heeft haar volgens de rechtbank met een mes in de hals gestoken en haar daarna op bed met haar gezicht in een kussen gedrukt tot zij overleed. De twee studeerden allebei aan de NHL Stenden in Emmen. De opgelegde straf is gelijk aan de eis van het OM.

‘Geen bewijs voor moord of doodslag’

Zijn advocaat Paul van Jaarsveld bevestigt dat N. in hoger beroep gaat. Van Jaarsveld en zijn collega Marieke Wormmeester zijn het niet eens met het vonnis van de rechtbank. Ze blijven bij het verweer dat bij de zitting is gevoerd. De advocaten stellen dat niet uitgesloten kan worden dat Leonore is overleden door hartritmestoornissen. Uit sectie op haar lichaam bleek dat zij een afwijking had in de kransslagader die hartritmestoornissen zou kunnen veroorzaken. De strafpleiters vinden dat N. vrijgesproken moet worden van moord of doodslag. ,,Hooguit zou hij voor mishandeling veroordeeld kunnen worden. Voor het smoren in het kussen is geen enkel bewijs”, zeiden de advocaten bij de behandeling van de zaak in de rechtbank.

Wanneer het hoger beroep door het gerechtshof wordt behandeld, is nog niet bekend.


Nieuws

Meest gelezen

menu