Emmer PVV-raadslid Storm: meermaals met de dood bedreigd

Het Emmer PVV-raadslid Martijn Storm is meerdere keren met de dood bedreigd. Hij zegt hiervan dinsdag aangifte te gaan doen bij de politie.

De in Klazienaveen woonachtige Storm zegt zo’n tien keer opgebeld te zijn door iemand die dreigde hem en zijn familieleden iets ernstigs aan te doen. ,,Ik werd steeds gebeld op mijn mobiele nummer. Ik kon niet zien wie belde, want dat nummer was afgeschermd. Als ik opnam, werden de meest verschrikkelijke dingen geroepen. Ik ga er vooralsnog van uit dat het steeds dezelfde beller was.’’

De bedreigingen begonnen volgens Storm nadat zijn fractie in de gemeenteraad ervoor pleitte om godsdienstige uitingen in de raadszaal te verbieden. ,,Maar of het daarmee te maken heeft, is mij onduidelijk. De bedreigingen duurden een week of twee.’’ Het 30-jarige raadslid heeft de politie en burgemeester Eric van Oosterhout op de hoogte gebracht.

Het mobiele nummer van de PVV’er stond enige tijd op internet. Dit gold niet voor de nummers van zijn beide fractiegenoten. Zij zijn de afgelopen periode niet telefonisch bedreigd. De Emmer PVV-fractieleider Tom Kuilder spreekt van ‘een ernstige zaak’. ,,Dit zijn dingen die je niet in de koude kleren gaan zitten.’’ Storm zegt gewoon door te gaan met zijn werk in de gemeenteraad.

Nieuws

menu