Emmer band Midlive benut lockdown voor opnemen eerste single (en bekijk hier de videoclip)

Midlive. Foto: Norman Hess

Al jaren was het opnemen van een single een langgekoesterde wens voor Midlive. De lockdown van de afgelopen maanden gaf de groep uit Emmen de doorslaggevende impuls om daarmee aan de slag te gaan.

Midlive, dat naast Feringa bestaat uit Bert Hoezen (gitaar/zang), Norman Hess (basgitaar) en Theo Moes (drums), is al jaren actief in het feesten- en festivalcircuit en speelt covers. Totdat de coronacrisis zich aandeed. Die gaf toetsenist Feringa inspiratie voor het nummer 2020 .

,,Die lockdown gaf mij tijd en inspiratie om die droom waar te maken. Er werd niet samen gerepeteerd. Iedereen moest zijn muzikale meters thuis maken. Vervolgens hebben we 2020 samen ingespeeld, waarbij Bert de productie voor zijn rekening nam en de mannen van Heartworkx er vervolgens een videoclip bij hebben geschoten.”

Feringa zegt dat 2020 handelt over de afgelopen maanden. ,,Het liedje vertelt over de stille lege straten, gesloten winkels, eenzame ouderen en leert ons dat we het deze bizarre samen moeten overwinnen.”

Bekijk hieronder de videoclip:

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu