Emmer bedrijven maken van hun dak een energiecentrale (en besparen daarmee ruim 300 ton aan CO2)

Zonnepanelen Foto: Shutterstock

Vijftien bedrijven in de gemeente Emmen doen dit jaar mee aan het proefproject ‘Zon op dak’, waarbij in totaal ruim 3000 zonnepanelen worden geïnstalleerd.

Het project is een samenwerking tussen de vijftien bedrijven, ondernemersorganisatie Ondernemend Emmen en de gemeente Emmen.

‘Zon op Dak’ moet de opstap zijn voor een grootschalig zonnepanelenproject in Emmen dat in totaal 100 hectare zonnepanelen op bedrijfsdaken omvat. Daarmee wordt ruim driehonderd ton CO2 uitstoot per jaar vermeden.

Volgens directeur Herman Idema van Ondernemend Emmen hadden 23 bedrijven zich aangemeld om mee te doen aan de pilot. ,,Daarvan gingen er twintig door naar de fase van bouwtechnische inspectie en een check van hun elektrotechnische installatie. Na uitvoerig onderzoek kon voor 15 bedrijfspanden technisch gezien groen licht worden gegeven om van het dak een zonnestroom-centrale te maken.”

De panelen worden mogelijk dit jaar nog geïnstalleerd. Ondernemend Emmen wil de panelen zoveel mogelijk door lokale of regionale bedrijven laten plaatsen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu