Emmer computerclub mogelijk van ondergang gered

Wijkklik helpt ouderen op weg met de computer. Foto: DvhN

Computerclub Wijkklik Emmerhout kan zeer waarschijnlijk toch verder. De vereniging vreesde dakloos te worden, maar er lijkt nu toch een oplossing te komen.

Wijkklik helpt ouderen op weg met de computer en zit nu nog in wijkgebouw De Tussenstee aan de Ravelijn in Emmerschans. De gemeente Emmen wil af van dit zwaar verouderde pand en vond voor twee van de drie huurders inmiddels nieuw onderdak. Het gaat om Diensten Centrum Ouderen Emmerhout (DCO) en Sociaal Kultureel Werk De Sprokkel. Zij gaan naar kerkgebouw De Schepershof vlakbij winkelcentrum Emmerhout.

Tot verdriet van voorzitter Theo Zwiggelaar van Wijkklik is er voor zijn computerclub in deze kerk geen geschikte plek. Nog geen maand geleden luidde hij de noodklok. Zou er voor 31 januari geen oplossing komen, dan zou het doek vallen voor de vereniging.

‘In het centrum en vlakbij onze doelgroep’

Inmiddels gloort er hoop. Wijkklik is volgens Zwiggelaar momenteel bezig met twee mogelijke locaties: een leegstaand winkelpand in Emmerhout en wijkgebouw De Schanskuil in Emmerschans. Het winkelpand is duidelijk de eerste keus van Wijkklik. ,,In het centrum van de wijk en vlakbij onze doelgroep.”

Volgens de voorzitter zijn de onderhandelingen met de verhuurder van het winkelpand in volle gang. Hij rekent op financiële steun van de gemeente. Vrijdag zit de club weer om tafel met de gemeente Emmen en dan wordt waarschijnlijk de knoop doorgehakt.

In 2013 werden de activiteiten van Wijkklik bekroond met de Lies van Urk-prijs. Dit is een prijs voor mensen of projecten die ervoor zorgen dat meer mensen kunnen meedoen in de maatschappij. Lies van Urk was de eerste vrouwelijke Emmer wethouder. Ze overleed in 1990, op 44-jarige leeftijd.

Twee panden voor mensen met geheugenverlies

Is De Tussenstee leeg, dan gaat het hele complex tegen de vlakte. Op het terrein komen twee panden voor mensen met geheugenverlies. Het gaat om een initiatief van Dagelijks Leven, een organisatie die in ons land voor deze doelgroep meer dan veertig kleinschalige woonvoorzieningen heeft.

Het nog te bouwen complex aan de Ravelijn moet haar tweede vestiging in Emmen worden. In 2017 werd de voormalige basisschool Het Rietveld in de wijk Rietlanden verbouwd tot een woongebouw met daarin twintig studio’s.

Opgeteld plek voor veertig personen

In de twee panden die aan de Ravelijn moeten komen, is opgeteld plek voor veertig personen. De buurtbewoners werden in december hierover ingelicht. Toen ging het nog om de bouw van één pand voor twintig mensen, omdat er voor de resterende huurders van De Tussenstee nog geen alternatief was gevonden.

Wel liet Dagelijks Leven toen al weten uiteindelijk te koersen op twee panden. ,,Als we van de gemeente horen dat ook dit gedeelte van het perceel beschikbaar komt, gaan we de buurt opnieuw informeren’’, aldus Jan van der Meer van Dagelijks Leven.

Nieuws

Meest gelezen

menu