Emmer duo steekt Nederlandse sprookjes in modern jasje: 'Kinderen zitten vast aan PlayStation of Netflix, maar de mooiste avonturen vind je toch in boeken'

Het verhaal van kabouterkoning Kyrie. Eigen foto

Richard Zuiderveld en Manon Hilberink, twee docenten van het Carmelcollege in Emmen, gaan Nederlandse sprookjes en volksverhalen in een modern jasje steken.

Beiden werken aan een verhalenbundel voor kinderen waarin Nederlandse vertellingen centraal staan. Die zijn volgens hen grotendeels vergeten.

Als het aan het Emmer duo ligt kent straks iedereen bijvoorbeeld de legende van de Zwaanridder en het verhaal van kabouterkoning Kyrie. Maar ook de legende van Ellert en Brammert komt aan bod.

Illustraties

Hilberink neemt de illustraties voor haar rekening en Zuiderveld herschrijft de oude verhalen. De geschiedenisleraar heeft ervaring met het in een nieuw jasje steken van oude verhalen. Hij schreef eerder de succesvolle kinderboekenserie Vet Oud.

,,Sprookjes hebben bij mij altijd een speciale plek gehad en ik wilde al lange tijd een sprookjesboek maken”, zegt hij. ,,Veel kinderen plakken vast aan de PlayStation, Netflix of hun telefoon, maar de mooiste avonturen vind je toch in boeken. Er zijn bijna geen moderne kinderboeken over Nederlandse sprookjes te zijn. Dat is toch jammer.”

Duo zoekt nog een uitgever

Wanneer het moderne sprookjesboek met oude verhalen verschijnt is nog niet duidelijk. Het eerste verhaal maken is grotendeels klaar en daarmee gaan de twee Emmenaren de boer op voor een uitgever.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu