Horecaman Giampaolo Pintus (68) uit Emmen overleden, de man van Dal Baffo en Da Paolo

Giampaulo Pintus (1953 - 2022) Foto: Familie Pintus

In zijn woonplaats Emmen is maandag de bekende horecaman Giampaolo Pintus (68) overleden. In zijn woonplaats runde hij eerst jarenlang Italiaans restaurant Dal Baffo en daarna restaurant Da Paolo. Pintus was al langere tijd ziek.

Kapperszoon Pintus werd geboren op Sardinië, in het dorp Serramanna. In het midden van de jaren negentig vestigde hij zich definitief in Nederland, nadat hij in de jaren zeventig ook een periode in Nederland had gewoond.

In Zuidoost-Drenthe werkte Pintus een tijdje voor een textielfabrikant. Ook was hij barkeeper bij ‘t Stuupke in Coevorden en werkte hij als kok en ober in het Italiaanse restaurant Andreino in Emmen.

De snor

In 1996 begon hij zijn vrouw een eigen restaurant aan de Weerdingerstraat in Emmen, Dal Baffo (de snor). Het werd een groot succes. Ook in Groningen had Pintus enige tijd een Dal Baffo-restaurant.

Tot zijn verdriet werd het pand in Emmen twee keer door brand verwoest, waarvan een keer door brandstichting. De dader werd tot zijn ontzetting nooit gevonden. Later ging Pintus met een nieuw restaurant verder, Da Paolo. Eerst aan het Willinkplein, later aan de Hoofdstraat.

Nieuws

menu