Emmer seksfeest discrimineert blanke mannen

Blanke mannen zijn zonder vrouwelijke partner niet welkom op een besloten seksfeest in Emmen. Foto: Shutterstock

De organisatie van een seksfeest dat zaterdagavond in Emmen wordt gehouden, bedrijft mogelijk discriminatie door blanke alleenstaande mannen niet toe te laten.

Dat zegt een woordvoerder van het Meldpunt Discriminatie Drenthe tegen deze krant. Zowel bij het meldpunt als bij deze krant zijn klachten over het feest binnengekomen.

Het gaat om vaste bezoekers van club Secret Dreams aan de Kapitein Grantstraat in Emmen. Zij zijn niet welkom op de Hot Coco & Cream Party. Op de website van het feest wordt gesteld dat het om een bijeenkomst gaat ‘voor dames en stellen die genieten van het gezelschap van donkere heren en vice versa (sorry, alleengaande blanke heren worden niet toegelaten)’.

Besloten feest

Secret Dreams meldt op haar site dat het de gelegenheid op zaterdagavond heeft verhuurd aan een derde voor een besloten feest. Door het feest besloten te noemen, zeggen de klagers, denken de organisatoren buiten schot te blijven als het om discriminatie gaat.

Vaste klanten van Secret Dreams voelen zich tekortgedaan

,,Maar niets is minder waar, want ondertussen worden er wel entreekaartjes verkocht.’’ Opvallend daarbij is dat dames slechts een tientje betalen, stellen 30 euro en donkere mannen tussen de 30 en 40 euro, afhankelijk van het tijdstip van binnenkomst.

Volgens de klagers worden regelmatig her en der in Nederland soortgelijke feesten georganiseerd, ‘maar Hot Coco & Cream is de enige die specifiek op basis van huidskleur mensen uitsluit’. ,,Nu gaat het om blanke mannen, maar wij zijn bang dat straks ook andere groepen worden uitgesloten’’, zeggen de klagers.

'Klacht wordt onderzocht'

Een woordvoerder van het meldpunt zegt dat de klacht op dit moment serieus wordt onderzocht. ,,Dat betekent dat de andere partij wordt gehoord.’’ Wat de consequenties daarvan kunnen zijn, wil hij nog niet zeggen.

De eigenaresse van Secret Dreams, Miranda, wil al evenmin veel kwijt over de zaak. Ze zegt dat het elke horecazaak vrij staat om de zaak aan externe partijen te verhuren, maar erkent even later wel dat er juridisch advies is gevraagd. Op de vraag waarom ze dat gedaan heeft, blijft ze het antwoord schuldig.

'Blanke mannen welkom in gezelschap van dames'

Marianne Davelaar-Mante uit Amsterdam organiseert de Hot Coco & Cream Party. Ze reageert verbaasd en zegt nog helemaal niks van het Meldpunt Discriminatie te hebben vernomen.

,,Het is een besloten feest, waar best blanke heren mogen komen, maar dan wel in gezelschap van dames. Er is nu eenmaal een groep vrouwen die een voorkeur heeft of wel eens wil kennismaken met een donkere man. Alle andere avonden is Secret Dreams voor iedereen open.''

Davelaar-Mante organiseert de feesten al tien jaar in Amersfoort en kreeg daar nooit klachten over, zegt ze.

 

Nieuws

Meest gelezen

menu