Emmer spookraadslid Martijn Storm (ex-PVV) dient ontslag in: gesprek met burgemeester afgezegd

Spookraadslid Martijn Storm Foto: Gemeente Emmen

Voormalig PVV-raadslid Martijn Storm stopt. Dat heeft hij de Emmer burgemeester Eric van Oosterhout donderdag laten weten.

Van Oosterhout zou donderdag een gesprek met hem hebben. Maar via de raadsgriffier liet Storm op het laatste moment - donderdagochtend per mail - weten daarvan af te zien en zijn ontslag in te dienen.

Storm kondigde in september aan voor zichzelf te gaan beginnen, nadat hij in juli was veroordeeld voor het doen van een valse aangifte. Van Oosterhout deed toen met klem een beroep op Storm de eer aan zichzelf te houden. Aan de ene kant omdat zijn eigen partij van hem af wilde. Maar ook omdat het vertrouwen van Storm als raadslid een flinke deuk had opgelopen, vanwege zijn veroordeling tot werkstraf van 150 uur.

Gelukkig nieuwjaar

Van Oosterhout: ,,Ik had hem bij dat gesprek in september eigenlijk nog gelukkig nieuwjaar willen wensen, want daarvoor had ik hem dat jaar nog niet gezien. Niet bij de gemeenteraad, niet tijdens commissievergaderingen maar ook niet bij werkbezoeken van raadsleden. Ook na dat gesprek liet hij zich niet of nauwelijks zien.”

De burgemeester vervolgde: ,,Zoiets kan, bij bijvoorbeeld ziekte of een verhuizing. Maar hij heeft nooit een reden aangegeven voor zijn absentie. Ik kan daar op zich overheen stappen, maar ik heb ook te maken met 38 andere raadsleden die wel werken voor hun vergoeding. Daarom wilde ik van hem weten wat hij ging doen: of aan de slag, of stoppen als raadslid.’’

Volgens Van Oosterhout leek het erop dat Storm compleet van de aardbodem was verdwenen. Dit jaar reageerde hij ook nooit op verzoeken van Dagblad van het Noorden voor commentaar.

Per 30 december 2019

Storm gaf volgens Van Oosterhout in zijn mailtje donderdagochtend aan te stoppen per 30 december 2019. ,,Ik heb werkelijk geen idee waarom uitgerekend die datum’’, zegt Van Oosterhout. Storms zetel valt terug aan de PVV. De eerste opvolger op de lijst is Sonja Rixtum, de vrouw van huidig PVV-raadslid Edwin Rixtum.

De PVV behaalde bij de gemeenteraadsverkiezingen vorig jaar drie zetels in Emmen. Daar ging al snel één af, omdat Tom Kuilder uit de fractie werd gezet vanwege herhaaldelijk solistisch gedrag. Hij bleef raadslid en ging verder met de door hem zelf opgerichte partij Voor Emmen Voor Nederland (VEVN).

Verrassing

Met het verder gaan van Storm op persoonlijke titel had de PVV ook haar tweede zetel verloren. Alleen Rixtum zou overblijven. Hij reageert verrast op het stoppen van Storm als raadslid. ,,Het zal voor mijn vrouw Sonja ook een verrassing zijn. Zij zit momenteel elders, dus is nog niet op de hoogte. Ik neem aan dat ze er even over zal nadenken of ze die zetel gaan innemen.’’

Nieuws

menu