Emmer wethouder brengt nacht door in nieuw onderkomen Leger des Heils

Robert Kleine, voor zijn nacht in de nieuwe daklozenopvang in Emmen. Foto: DvhN

In Emmen wordt volgende week het nieuwe onderkomen voor dak- en thuislozen van het Leger des Heils in gebruik genomen. De Emmer wethouder Robert Kleine (CDA) nam deze week niet alleen een kijkje, hij ging er ook overnachten.

Kleine sliep in de nacht van dinsdag op woensdag met enkele ambtenaren en medewerkers van het Leger des Heils in het verbouwde postsorteercentrum aan de Weerdingerstraat. Voordat hij naar bed ging, liet hij zich uitgebreid voorlichten door de medewerkers van het Leger des Heils.

In het pand zitten vier plekken voor de acute nachtopvang en 32 appartementen die worden voorbereid op zelfstandig wonen. Nu worden de daklozen nog ondergebracht in De Breehof in Nieuw-Amsterdam. Dat pand is zwaar verouderd en ligt bovendien op te grote afstand van voor de doelgroep belangrijke voorzieningen.


Door de verhuizing gaat per saldo het aantal kamers omhoog waarin dak- en thuislozen in Zuidoost-Drenthe kunnen leren om zelfstandig te wonen. Het gaat om een uitbreiding van twaalf kamers. Wat er met De Breehof gaat gebeuren, is nog onduidelijk. Om vernielingen of kraak te voorkomen, zullen er voorlopig enkele mensen in gaan wonen.
Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu