Emmerhout in Emmen staat er gekleurd op. Street art-kunstenaars gaan saaie muren opfleuren met enorme schilderingen. 'Eén ding is zeker: het blijft beslist niet onopgemerkt'

Wat zijn er in Emmen toch veel saaie muren. Dat dacht Heleen Maatje (60) toen ze op een dag naar huis fietste. Dankzij haar wordt in ieder geval de wijk Emmerhout een stuk kleurrijker. Eind deze maand gaan daar kunstenaars aan de slag om de zijkanten van meerdere gebouwen te voorzien van enorme schilderingen.

Wytse Bouma en Heleen Maatje bij een verfraaide etalageruit in het centrum van Emmen. Eind deze maand worden meerdere zijkanten van panden in de wijk Emmerhout Emmen op vergelijkbare manier met verf verfraaid.

Wytse Bouma en Heleen Maatje bij een verfraaide etalageruit in het centrum van Emmen. Eind deze maand worden meerdere zijkanten van panden in de wijk Emmerhout Emmen op vergelijkbare manier met verf verfraaid. Foto: DvhN

Street art. Maatje kwam er vorig jaar voor het eerst mee in aanraking. Ze bezocht de voormalige olifantenstal in de oude dierentuin in Emmen, waar 35 street art- en graffitikunstenaars aan het werk waren geweest met spuitbussen, rollers en andere materialen.

Nieuws

menu