En weg is de stralende Michelinster. Jeroen en Marleen Brouwer van De Loohoeve beginnen op nul met restaurant Noor in Hoogkerk. 'Jammer, maar we behouden onze kookkunst'

Sterrenchefs Jeroen (31) en Marleen (34) Brouwer van restaurant De Loohoeve in Schoonloo wilden een plekje in de top 100 van De Lekker. Dat lukte. Daarna was de grote wens een Michelinster. Dat lukte ook. En toen was het streven een volledig nieuw restaurant. Oók dat lukt nu. Jeroen en Marleen openen in februari restaurant Noor in Hoogkerk, zij het voorlopig nog even zonder ster.

Eigenaren Jeroen en Marleen Brouwer van De Loohoeve zijn druk bezig met de verhuizing naar Hoogkerk. Overal in het restaurant staan dozen.

Eigenaren Jeroen en Marleen Brouwer van De Loohoeve zijn druk bezig met de verhuizing naar Hoogkerk. Overal in het restaurant staan dozen. Foto: Marcel Jurian de Jong

Dozen staan opgestapeld tegen de muren, het Michelinmannetje staat klaar om in de verhuiswagen te stappen en de hotelgasten genieten van hun lunch.

Prachtige herinneringen