Engerlingen tasten elf voetbalvelden in Tynaarlo aan

Het complex van VAKO in Vries

Elf voetbalvelden in de gemeente Tynaarlo zijn aangetast door engerlingen (larven van kevers). Enkele velden zijn behandeld en kunnen gebruikt worden. Andere zijn nog gesloten.

Het gaat volgens de gemeente om drie velden van ZFC Zuidlaren, twee in Zeijen, twee in Tynaarlo, twee in Yde, het veld van Zuidlaarderveen en een veld van VAKO in Vries. De gemeente, eigenaar van de velden, bestrijdt de engerlingen met kleine aaltjes.

Bij ZFC Zuidlaren is volgens bestuurslid Kees Markus het ergste leed geleden. ,,Onze velden zijn behandeld en we kunnen ze gebruiken.” In Vries is het C-veld aangetast en woensdag deels behandeld. Het is voorlopig gesloten.

Tynaarlo, Zeijen en Yde hebben twee speelvelden en kunnen in de problemen komen met bekerwedstrijden die komend weekeinde gespeeld worden. ,,Wij horen morgen hoe de zaken ervoor staan”, zegt voorzitter Roelof Leuning van SV Tynaarlo.

De gemeente zet alle zeilen bij om de engerlingen te bestrijden door miljoenen aaltjes te injecteren in het veld. Die moeten de larven vernietigen.

Nieuws

Meest gelezen

menu