Er lijkt iets op te bloeien tussen boer Evert en één van zijn logees. Laat 'het walnootje' zich eindelijk kraken? | Boer zoekt Vrouw

Maud en Nans in de stal. Fotograaf: KRO-NCRV

Keuzemomenten en tranen waren zondagavond de hoofdmotieven in Boer zoekt Vrouw. Op drie boerderijen is nog maar één man of vrouw over. Evert (58) uit Ruinerwold moet nog kiezen, maar lijkt al een kleine voorkeur te hebben.

Op de boerderij van de Friese Jouke (31) was het tot het laatste moment loeispannend. Beide vrouwen wilden graag met hem verder. En allebei zijn even mooi, zorgzaam en spontaan. Toch was het Karlijn die er bovenuit sprong en de stoere boer aan het wankelen kreeg. Hij heeft zelfs al vlinders in zijn buik, en dat heeft hij niet snel.

Tranen alom bij boer Rob

Met dansjes in de keuken begint de dag gezellig bij boer Rob (51). Maar dat slaat snel om als hij besluit zijn gevoelens voor Wendy een dag voor het keuzemoment uit te spreken. Tranen alom: Sonja is teleurgesteld en Wendy heeft gemengde gevoelens. Hij is stapelverliefd, terwijl zij geen kans onbenut laat om zijn verwachtingen te temperen. Zij is duidelijk nog niet in vuur en vlam, maar wil hem nog wel een kans geven.

Boer Hans (69) en Annette zijn vol goede moed opgestaan. Op een klein ongemakkelijk momentje na, waarbij hij haar per ongeluk ‘Dinie’ noemde, hangt er een fijne sfeer. ,,Algemene indruk? Een 9,5”, becijfert Hans. Het is dikke mik daar in Brabant, dat komt helemaal goed.

Gespot: een voorzichtig handje op de rug

Nans en Maud vervolgen onvermoeibaar hun queeste om de Drentse boer Evert beter te leren kennen. ,,Hij is een walnoot die je moet kraken”, analyseert Nans. Maar hij laat zich niet zo makkelijk kraken en het is ook niet duidelijk of hij dat wel wil. Hij krijgt handreikingen te over, maar pakt ze zelden aan.

 

Maud heeft een mooie brief geschreven, waarin ze toegeeft dat ze verliefd is. Evert is hier (uiteraard) stil van. Nans heeft meer succes. Zij heeft zowaar een intiem gesprek met hem en nog belangrijker: spotten we daar Everts hand op haar rug?! Hier bloeit iets op. Volgende week krijgen we eindelijk zekerheid, dan moet ook Evert zijn laatste keuze maken.

Nieuws

menu