Ergernis na bouw van pand bij Vincents Hof

De hoek Schooldijk/Vaart ZZ in Nieuw-Amsterdam voor de bouw van Top Therapieën. Foto Google Streetview

Hun appartementencomplex is genoemd naar Vincent van Gogh. Maar het uitzicht van de families Murgia en Guit is volgens hen niet schilderachtig te noemen.

Hun appartementencomplex is genoemd naar Vincent van Gogh. Maar het uitzicht van de families Murgia en Guit is volgens hen niet schilderachtig te noemen.

Beide families zeggen dat hun woongenot danig is verpest doordat er enkele jaren geleden op de hoek Schooldijk/Vaart ZZ in Nieuw-Amsterdam een drie bouwlagen tellend pand voor Top Therapieën werd gebouwd. Op die plek stond eerder een vrijstaande woning. Door de nieuwbouw is het uitzicht over de Hoogeveense Vaart voor genoemde families die er tegenover wonen verdwenen.

Planschadevergoeding

,,Maar deze families hebben ook geen privacy meer. Ze hebben grote ramen en iedereen kan ze zien vanuit het pand aan de overkant. Ze voelen zich als een vis in een aquarium. Ook is er weerkaatsing van licht'', betoogde Gert de Vries bij de gemeentelijke bezwarencommissie.

De Vries heeft op de begane grond van Vincents Hof zijn makelaarskantoor en was door de families Murgia en Guit gevraagd bij de bezwarencommissie voor hen het woord te voeren. Beide families zijn het er niet mee eens dat zij geen planschadevergoeding krijgen vanwege de bouw van het pand van Top Therapieën.

Onderzoek

De gemeente zegt dat er van planschade geen sprake kan zijn. Uitgangspunt hierbij is namelijk niet wat er vroeger op betrokken locatie stond, maar wat er eerder procedureel gezien mogelijk was. ,,En dat was de bouw van een flink gebouw, tot een hoogte van vijftien meter'', verduidelijkte ambtenaar Groenewegen. Dit laatste werd betwijfeld door De Vries.

Top Therapieën is bereid om te onderzoeken of er iets gedaan kan worden om omwonenden meer privacy te bieden. De bezwarencommissie komt binnen enkele weken met een oordeel.

Nieuws

Meest gelezen

menu