Erkenningsplicht om kwetsbare sekswerkers te ondersteunen komt nog niet van de grond in Assen. Seksadvertenties geven beeld van aantal prostituees in Drentse hoofdstad

Honderden sekswerkers zijn de afgelopen vijftien maanden actief geweest in Assen. Maar de erkenningsplicht die Assen in 2019 als één van de weinige gemeenten in Nederland invoerde, heeft niet geleid tot beter contact met prostituees.

Assen roert zich sinds 2019 actief op het gebied van prostitutie om de positie van kwetsbare sekswerkers te verstevigen en de sector te reguleren.

Assen roert zich sinds 2019 actief op het gebied van prostitutie om de positie van kwetsbare sekswerkers te verstevigen en de sector te reguleren. Foto: ANP

Dat constateert Assen in de evaluatie van het prostitutiebeleid. Met een erkenningsplicht hoeven sekswerkers niet een ingewikkeld vergunningstraject te doorlopen, maar is een contactmoment met de gemeente afdoende om aan de slag te kunnen. Doel van de erkenningsplicht is om prostituees in beeld te krijgen en misstanden, zoals illegaal gerunde bordelen, tegen te gaan. Legale bordelen of seksclubs heeft Assen niet en daardoor onttrekt de prostitutie zich aan het zicht van de instanties.

Nieuws

menu