Even op (k)raambezoek bij Boris: 'De communicatie gaat via de luidspreker van de telefoon'

K(r)aambezoek Maarten en Petra

Maarten Zweistra en Petra Telkamp uit Meppel zijn sinds 6 april de trotse ouders van zoon Boris en willen hem natuurlijk graag laten zien aan familie en vrienden. Maar hoe doe je dat in deze tijd waarin fysiek bezoek niet mogelijk is? Een (k)raambezoek blijkt een mooie oplossing.

Boris is geboren op 6 april om 18.00 uur in het Tjongerschans in Heerenveen. „Op de foto zijn mijn ouders te zien en bij elke bezoek zetten we een aantal stoeltjes voor het raam. De koffie zetten we in het halletje zodat we een soort sluisje creëren. Mensen kunnen dan zelf hun kopje koffie pakken en eventuele cadeaus in het halletje zetten”, vertelt Maarten over deze voor hem heel waardevolle foto.

Maarten en Petra zagen deze situatie natuurlijk aankomen en probeerden zich erop in te stellen. „Maar als je dan de familie je eigen kind wil laten zien en de familie deze niet kan aanraken dan brengt dit wel een stukje verdriet met zich mee”, geven ze toe.

'We geven het een positieve draai'

„Wij zijn wel reëel en heel dankbaar dat het wel op zo’n manier kan en dat de familie toch heel dicht bij kan komen. Er zijn genoeg voorbeelden en situaties waar het er minder vrolijk aan toe gaat, hier zijn we ons van bewust. We geven het een positieve draai en zetten iedereen mooi op de foto. Hier zullen we dan in de loop van de tijd een mooi ‘raamboek’ van maken. De communicatie gaat via de luidspreker van de telefoon.”

Nieuws

Meest gelezen

menu