Even opladen? Elektrische auto's kunnen nu ook in Aa en Hunze aan de laadpaal

Wethouder Co Lambert bij de laadpaal in hartje Gieten. Foto: Aa en Hunze

Ook in Aa en Hunze kunnen automobilisten sinds enkele weken hun elektrische auto opladen. Zo ook bij het gemeentehuis in Gieten, waar wethouder Co Lambert deze week de eerste auto inplugde.

In Groningen en Drenthe bestaat het 1000 laadpalenplan, waarbij inwoners die niet beschikken over een eigen oprit een openbare laadpaal aan te vragen bij hen in de buurt. Ook kunnen gemeenten een paal plaatsen op een strategische locatie, zoals bij openbare gebouwen, grote parkeerterreinen en de OV-hubs.

Net zoals de andere gemeenten blijft ook Aa en Hunze werken aan een dekkend netwerk van laadpalen. ,,Inwoners kunnen op hun eigen oprit zelf een laadoplossing realiseren, ondernemers kunnen voor hun werknemers, klanten en bezoekers een laadpaal realiseren en de gemeente zorgt voor laadpunten bij openbare bestemmingen”, zegt Lambert. ,,Zo werken we samen toe naar een volledig dekkend laadnetwerk en houden we onze gemeente aantrekkelijk en bereikbaar.”

Het aantal elektrische auto’s in Nederland neemt snel toe en zal in de toekomst nog sterker toenemen. Daarom is het van belang dat er gewerkt wordt aan een dekkend netwerk van laadpalen in de gemeente.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu