Terug naar de jaren van Bermuda in Ter Apel. 'Opeens werd er 's nachts keihard op de ramen gebonkt. De disco stond in brand'

Johan Lutke uit Emmer-Compascuum runde jarenlang discotheek Bermuda in Ter Apel. In de nacht van 14 op 14 december 1992 zag hij hoe de dancing tot de grond toe afbrandde.

Johan Lutke uit Emmer-Compascuum runde jarenlang discotheek Bermuda in Ter Apel. In de nacht van 14 op 14 december 1992 zag hij hoe de dancing tot de grond toe afbrandde. Foto: DvhN

In de serie Deze week in … blikken we terug op bijzondere gebeurtenissen. Deze keer Bermuda, de discotheek in Ter Apel die eind 1992 afbrandde en waarvan de herbouw in mei 1993 begon.

Zeg je Bermuda, dan beginnen de ogen van menig inwoner van Zuidoost-Drenthe en Oost-Groningen te stralen. Het was de naam van een discotheek aan de Westerstraat in Ter Apel. Johan Lutke (73) uit Emmer-Compascuum wordt er nog met grote regelmaat op aangesproken. En zijn vrouw Betsy eveneens. Lutke runde het bedrijf tussen 1980 en 2003, zijn echtgenote zat in die jaren achter de kassa.

Het waren de gloriejaren van de dancing op de grens van de toenmalige gemeenten Vlagtwedde, Emmen en Odoorn. Van alle kanten kwamen jongeren naar Bermuda; tot Winschoten aan toe was de disco populair.

Bermuda ging voor het eerst open in 1980. Jan Groeneweg kocht toen in Ter Apel het cafébedrijf De Drie Gemeenten, dat was gevestigd in een oude boerderij. Dit pand werd verbouwd tot disco en kreeg vanwege de bijzondere ligging de naam Bermuda. Groeneweg stelde Lutke aan als bedrijfsleider.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's