Dit is melkveehouder Evert Hoorn uit Ruinerwold. Hij zit in Boer Zoekt Vrouw, houdt van tv kijken, droomt van een Harley en luistert naar Springsteen

Evert Hoorn. Foto: KRO/NCRV / Linelle Deunk

Voor de liefhebbers uit deze regio van het populaire televisieprogramma Boer Zoekt Vrouw, wordt het dit seizoen extra opletten geblazen. Melkveehouder Evert Hoorn uit Ruinerwold is een van de tien boeren en boerinnen die op zoek is naar een partner.

Hij werd gisteravond gepresenteerd tijdens de kick-off van het populaire televisieprogramma van de KRO/NCRV. Potentiële partners werden direct opgeroepen om een brief te schrijven aan een van de tien, om zo voor de eerste uitzending van 31 oktober voldoende relatiekandidaten voor de tien deelnemers te kunnen presenteren.

„Ik ben wel iemand die een beetje humor heeft, met wie je kunt lachen”, profileert hij zichzelf. Evert komt uit een gezin met zes kinderen, van wie de helft jongens. Zijn ouders overleden nog niet zo lang geleden: in oktober 2020 zijn moeder en in januari van dit jaar zijn vader. Hij woont alleen op de boerderij, maar runt deze met zijn broer Koop.

Melkveebedrijf

Hij runt een melkveebedrijf met 186 koeien, waar de 58-jarige Hoorn met veel passie werkt. Hij kan zijn werk maar moeilijk loslaten. „Het is levend vee, dus elke dag is anders. Mijn broer Koop werkt ook op het bedrijf en als hij dan alleen is, ben ik daar toch mee bezig. Ik ben medeverantwoordelijk en zo voel ik dat ook. Ik wil hem niet in de steek laten”, laat hij op de site van Boer Zoekt Vrouw weten.

Voetbal en een actiefilm

Hij liet op tv echter wel doorschemeren dat hij over tien jaar hoopt alleen de dingen te doen die hij zelf graag wil. Een vrouw daarbij zou mooi zijn, want Evert is al sinds 2008 vrijgezel. Voor geïnteresseerde dames: Evert houdt van televisiekijken, of het nu voetbal is of een actiefilm. Hij heeft zijn motorrijbewijs en droomt van de aanschaf van een Harley Davidson. Sportief is Evert ook, want hij mag graag schaatsen op natuurijs. Zijn muzikale voorkeur gaat uit naar Bruce Springsteen en bands als de Rolling Stones, Coldplay en Iron Maiden.

Het mooiste plekje rond zijn bedrijf, is eigenlijk de hele locatie. Het bedrijf is gevestigd aan de Dokter Larijweg en van daaruit kun je alle kanten om je heen kijken voor een weids uitzicht. Een nieuwe partner hoeft niet mee te werken op de boerderij.

Evert een brief te schrijven? Dat kan hier .

Nieuws

Meest gelezen

menu