Ex-financieel adviseur pleegt weer fraude

Edwin R. tijdens een zitting in 2015. ILLUSTRATIE ANNET ZUURVEEN

De 46-jarige ex-financieel adviseur Erwin R. uit Emmen heeft bekend dat hij opnieuw fraude heeft gepleegd. Dat bevestigt zijn advocaat Joris Kroeze.

De 46-jarige ex-financieel adviseur Erwin R. uit Emmen heeft bekend dat hij opnieuw fraude heeft gepleegd. Dat bevestigt zijn advocaat Joris Kroeze.

R. is in juli opgepakt op verdenking van fraude. Dat gebeurde uitgerekend op de dag dat de rechtbank in Assen hem veroordeelde tot drie jaar gevangenisstraf voor oplichting van zeker negentien particulieren uit vooral zijn toenmalige woonplaats Nieuw-Amsterdam en omgeving. Hij wist bijna 600.000 euro los te peuteren. Dat zou hij in een gunstig spaardepot zetten, maar het geld verdween in zijn eigen zak.

Daarna heeft R. volgens het Openbaar Ministerie vanuit Enschede en Emmen op grote schaal verzekeringen voor ziekteverzuim afgesloten voor niet bestaande werknemers. Met vervalste documenten zou hij tussen januari 2013 en juli 2015 verzekeringsbedrijven voor bijna 150.00 euro hebben opgelicht. Voor deze nieuwe verdenkingen zit R. vijf maanden in voorarrest. Volgens zijn advocaat heeft R. een grotendeels bekennende verklaring afgelegd. De inhoudelijke behandeling van deze strafzaak is naar verwachting in maart.

Dinsdag dient voor de Noordelijke Fraudekamer in Groningen tegen R. een rechtszaak dat een vervolg is op de eerdere zitting in Assen. Daarbij gaat het om de hoogte van de ontneming, het criminele geld dat de officier van justitie van hem af wil pakken. De advocaat zegt dat R. zeer waarschijnlijk vandaag niet bij de zitting is.

Lees hieronder het plusartikel

Nieuws

Meest gelezen

menu