Ex-vluchteling uit Assen verkoopt mondkapjes op het azc in Emmen

Verkoop van mondkapjes op het azc in Emmen. Foto: Siriki Diarrassoub

Hij merkte dat bewoners van azc’s en andere opvanglocaties moeite hebben met het kopen van een mondkapje. Daarom is voormalig vluchteling Siriki Diarrassoub uit Assen gestart met de verkoop van mondkapjes op het terrein van het asielzoekerscentrum in Emmen.

Diarrassoub is werkzaam op het azc in Emmen. Elke dinsdag verkoopt hij een paar uur mondkapjes op het parkeerterrein.

Bewoners van azc’s en andere opvanglocaties hebben dringend mondkapjes nodig om zich beter te kunnen beschermen tegen het coronavirus. Speciaal voor deze groep worden er momenteel duizenden mondkapjes gemaakt die de vluchtelingen tegen kostprijs kunnen aanschaffen. Inmiddels zijn er al ruim 1500 mondkapjes besteld voornamelijk door organisaties die met vluchtelingen werken.

‘Ik zit op ruim 1500 stuks’

,,Ik werk momenteel vanuit huis, dus ik heb er tijd voor”, zegt hij. ,,Vandaag heb ik er 150 stuks verkocht. In totaal zit ik al op ruim 1500 stuks Er is veel belangstelling voor, omdat mondkapjes vanaf 1 juni verplicht zijn in het openbaar vervoer. Vluchtelingen reizen vaak met het ov naar advocaat of verhoor en moeten dus een mondkapje gebruiken.”

‘Winst hoef ik niet te maken’

Volgens hem kunnen statushouders moeilijk aan mondkapjes komen, of ligt de prijs erg hoog. ,,Bij mij kost een mondkapje drie euro en twee mondkapjes vijf euro, inclusief bezorging op een azc of bed/bad/brood-voorziening. Daarmee ben ik uit de kosten. Dat is prima. Winst hoef ik niet te maken.”

De mondkapjes van Diarrassoub kunnen ook per post aangeschaft worden, voor wie niet op het azc in Emmen woont. ,,Daar hangen flyers met uitleg en adresgegevens. Ik ken veel mensen daar en die stuur ik een appje met uitleg en dat spreekt zich dan weer rond. Mond-tot-mondreclame!”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Coronavirus
menu