Extra miljoen voor Drentse bedrijven om energie te besparen. Subsidieregeling Energiebesparing Drents MKB wordt verlengd

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Het college van Gedeputeerde Staten stelt nogmaals 1 miljoen euro beschikbaar voor de subsidieregeling Energiebesparing Drents MKB. Sinds 28 februari kunnen Drentse bedrijven bij het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) een subsidie aanvragen als zij energiebesparende maatregelen gaan nemen. Het subsidieplafond is bijna bereikt en wordt verhoogd naar 2 miljoen euro.

Gedeputeerde Henk Brink: “Ik ben blij dat Drentse ondernemers investeren in het besparen van energie en dat ze de regeling weten te vinden. Inmiddels hebben 62 bedrijven een bijdrage aangevraagd en worden energiebesparende aanpassingen gedaan aan gebouwen en systemen. Vanuit het noodfonds energie willen we nogmaals 1 miljoen euro beschikbaar stellen om nog meer bedrijven te ondersteunen bij het structureel verlagen van hun energiekosten.”

Het aanvragen van de subsidie is goed en snel te regelen, vertelt Henri Oosterveld van Tweehek-Recreatie uit Westdorp. De ramen en deuren in hun groepsaccommodatie krijgen een upgrade van enkel glas naar HR+++ glas. Oosterveld: “We waren al aan het kijken hoe we de accommodatie kunnen verduurzamen door het enkel glas te vervangen. Dankzij de subsidie kunnen we een extra stap zetten en alle ramen en deuren in een keer vervangen. Inmiddels is de bestelling verzonden en we hopen dat we voor de zomer klaar zijn.”

Hoe aanvragen?

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's