FC Emmen bezorgt honderden bloemen bij bewoners van Drentse zorginstellingen

Directeur van FC Emmen Ben Haverkort overhandigt de bloemen bij het Tonckenshuys in Zuidwolde. Foto: Marcel Jurian de Jong

Van viooltjes tot hortensia’s en orchideeën. De bewoners van acht Drentse zorginstellingen kregen woensdagmiddag een bloemetje van FC Emmen en de supportersvereniging Rood-Wit.

De voetbalclub bezorgde de bloemen met de spelersbus tot de voordeur van de zorginstellingen. Een van de stops was het Tonckenshuys in Zuidwolde. Daar overhandigde FC Emmen-directeur Ben Haverkort (links op de foto) de ruikertjes aan het zorgpersoneel, dat de bloemen vervolgens verdeelde.

Volgens Jos Schaart van Naoberschap United, de maatschappelijke tak van FC Emmen, is de actie bedoeld om de bewoners van de zorginstellingen een hart onder de riem te steken. ,,Je hoort vanuit de zorg dat deze mensen toch wel ontdaan zijn omdat ze door de coronamaatregelen nu geen bezoek mogen ontvangen. Op deze manier willen we een glimlach op hun gezicht toveren en ze laten weten dat we ze niet zijn vergeten.”

Nieuws

Meest gelezen

menu