FC Emmen kan verder met plannen voor nieuw of verbeterd stadion (maar gemeente betaalt niet mee)

Het huidige stadion van FC Emmen: De Oude Meerdijk Foto: DvhN

FC Emmen kan wat betreft de gemeente Emmen verder met haar plannen voor de bouw van een nieuw stadion of de verbouw van het huidige complex. Uit extern en niet openbaar onderzoek blijkt volgens de gemeente dat beide varianten haalbaar kunnen zijn.

Belangrijk is dat wel dat de combinatie met andere vormen van sport, recreatie en entertainment toegestaan wordt. De gemeente staat hier positief tegenover, maar dan moet dit elkaar wel versterken.

Over de komst van kleinschalige detailhandel, supermarkten en horecabedrijven naar het stadion of het businesspark valt met het college van burgemeester en wethouders niet te praten. Dit is in lijn met hetgeen de gemeente al jaren verkondigt. Horeca als onderdeel van de stadionexploitatie is wel toegestaan.

Emmen betaalt niet mee aan bouw van nieuw stadion

Het is aan private partijen om de plannen verder uit te werken. De gemeente betaalt niet mee aan de bouw van een nieuw stadion of de verbouw van de huidige Oude Meerdijk. Wel wil zij meedenken en mogelijk ook meebetalen aan de herinrichting van het openbare gebied en maatregelen die moeten zorgen voor een goede bereikbaarheid.

In september dit jaar berichtte Dagblad van het Noorden dat FC Emmen bij nieuwbouw de voorkeur geeft aan een plek aan de Rondweg, ten noordwesten van het huidige stadion..

Wethouder Jisse Otter (Wakker Emmen) wijst erop dat FC Emmen voor een belangrijk deel bijdraagt aan de naamsbekendheid van de gemeente. De club zorgt niet alleen voor meer bezoekers naar Emmen, maar maakt Emmen ook extra aantrekkelijk als vestigingsplaats voor bedrijven.

Emmen heeft groot belang bij goede verdere ontwikkeling businesspark

De gemeente heeft een publiek,economisch en financieel belang bij een goede verdere ontwikkeling van businesspark Meerdijk. Zij bezit grond in dit gebied en heeft voor 1,8 miljoen euro aandelen in het stadionbedrijf. Ook zijn aan het stadionbedrijf voor zo’n 3,2 miljoen euro aan leningen verstrekt. De gemeente meldt zelf geen voorkeur te hebben voor nieuwbouw of het opknappen van het huidige station. ,,Daar gaan wij niet over’’, aldus een woordvoerster. Wat er met het huidige stadion gaat gebeuren als er gekozen wordt voor nieuwbouw is nog de vraag. ,,Dat hangt af van allerlei nog te maken keuzes.’’

Naast plannen voor de bouw van een nieuw stadion, liggen er plannen voor de bouw van een topsporthal in het gebied. Daarnaast zinspeelt de gemeente erop om een deel van de ambtenaren er te huisvesten, van bijvoorbeeld de buitendiensten en de afdeling sport.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu