Stormloop bij FC Emmen op shirts met de door de KNVB verboden sekswinkel Easytoys

Miguel Araujo (links) en Cander Cavlan in de shirts waarmee FC Emmen dit seizoen wil spelen. Foto: EasyToys/FC Emmen

Of FC Emmen ooit gaat voetballen in shirts met daarop de naam EasyToys is de vraag. Maar fans van de club willen zo’n shirt maar al te graag hebben. Sinds afgelopen vrijdag zijn ze te bestellen. Het loopt storm: er zijn al ruim 1200 exemplaren verkocht.

Even ter vergelijking: vorig seizoen verkocht FC Emmen over een heel seizoen zo’n 2000 wedstrijdshirts. ,,We wisten dat het enorm leeft onder de supporters. In positieve zin, voor ons en voor EasyToys’’, zegt Marc Timmer, woordvoerder van de profclub. ,,Maar het gaat wel heel snel. Ruim 1200 exemplaren in een paar dagen tijd is heel veel.’’

‘Website voor erotische artikelen is geen seksindustrie’

EasyToys is een webshop voor erotische artikelen. FC Emmen strikte het bedrijf uit Veendam als shirtsponsor, maar de KNVB gaat hier niet mee akkoord. Zij stelt het niet gepast te vinden dat supporters ongevraagd geconfronteerd worden met een reclame-uiting die in verband kan worden gebracht met de seksindustrie.

FC Emmen en Easytoys wuiven deze redenering weg. De verkoop van seksartikelen is volgens hen totaal iets anders dan seksindustrie.

Actie wegens overdonderend succes met twee dagen verlengd

Wel of niet op ons wedstrijdshirt, FC Emmen en EasyToys besloten vorige week om met de verkoop van speciale shirts te beginnen. ,,Met EasyToys op de borst en het hartje van EasyToys om de tekst hier kom ik weg op de achterkant van het shirt’’, verduidelijkt Timmer. Het shirt kost 60 euro, net zo veel als andere voetbalshirts van FC Emmen.

Het shirt was aanvankelijk te bestellen tot en met dinsdag 22 september 16.00 uur. Vanwege de grote belangstelling heeft FC Emmen besloten de actie met twee dagen te verlengen. ,,Dus tot donderdag 24 september 16.00 uur’’, verduidelijkt Timmer. De shirts worden ongeveer acht weken na bestelling geleverd.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
FC Emmen
menu