Emmen voor de beker tegen PSV. De eerste keer in 1982 was Emmen kansloos tegen de gebroeders Van de Kerkhof, Huub Stevens, Berry van Aerle en Ernie Brandts

FC Emmen speelt woensdag tegen PSV in het bekertoernooi. Voor de vierde keer alweer. Het eerste bekerduel tussen beide clubs was ruim veertig jaar geleden. PSV kwam met onder meer de gebroeders Van de Kerkhof naar de Meerdijk. Emmen - toen nog een amateurclub - verloor kansloos, met 7 -1.

Voor het oog van ruim achtduizend toeschouwers kopt PSV-verdediger Ernie Brandts richting het doel van Emmen. De Drentse club was toen nog een amateurvereniging. Een kleine drie jaar later werd de sprong naar het profvoetbal gemaakt.

Voor het oog van ruim achtduizend toeschouwers kopt PSV-verdediger Ernie Brandts richting het doel van Emmen. De Drentse club was toen nog een amateurvereniging. Een kleine drie jaar later werd de sprong naar het profvoetbal gemaakt. Foto: Archief DVHN

Emmen in 1982 tegen PSV. Studio Sport was graag naar Zuidoost-Drenthe gekomen om televisieopnames te maken van het duel. Het ging niet door. Het licht in de masten was niet sterk genoeg om er een verantwoorde kleurenuitzending van te maken. De pret in Emmen was er niet minder om; ruim achtduizend mensen trokken op 14 november 1982 ‘s avonds naar sportpark Meerdijk. Een Nederlandse topclub tegen de lokale voetbaltrots, daar wilden heel wat voetballiefhebbers uit de streek maar wat graag getuige van zijn.

Een topploeg als opponent

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's