FC Emmen wil weer zege op 'buurman’

Frank Olijve moet op de bank beginnen

Het is niet bepaald om de hoek, maar toch is de ontmoeting met Go Ahead Eagles de dichtstbijzijnde uitwedstrijd voor FC Emmen. De afstand tussen de JENS Vesting en de Adelaarshorst is 88 kilometer. Vanavond staan de ploegen tegenover elkaar.

Eerder dit seizoen won Emmen in eigen huis met 4-1 van Go Ahead Eagles. Jurjan Mannes, Gaby Jallo en Marnix Kolder (twee keer) waren trefzeker namens de Drenten. Kolder voetbalde een uitstekende wedstrijd tegen zijn oud-werkgever. Tussen 2011 en 2015 speelde de spits in de Hanzestad.

Trainerswissel
De twee coaches die deze wedstrijd tegenover elkaar stonden, zijn inmiddels bij hun club vertrokken. Marcel Keizer deed dat vrijwillig en is nu hoofdtrainer van eredivisionist SC Cambuur. Dennis Demmers, toenmalig trainer van Go Ahead Eagles, moest enkele weken geleden held veld ruimen wegens tegenvallende prestaties.

Hans de Koning, die na zijn vertrek bij Volendam afgelopen zomer zonder club zat, nam het stokje van Demmers over. Zijn eerste wedstrijd, afgelopen zondag tegen koploper Sparta, ging met 3-1 verloren.

FC Emmen kwam in de vorige speelronde ook niet tot een overwinning. In Emmen verloor de ploeg van trainer Gert Heerkes in een spektakelstuk met 6-5 van Almere City. In die wedstrijd kreeg Jens Streutker in de eerste helft rood en dus ontbreekt hij vanavond bij de selectie. Deventenaren Xandro Schenk en Sander Duits zitten eveneens een schorsing uit.

Winterstop
Onder Gert Heerkes heeft Emmen eenmaal gewonnen, één keer gelijkgespeeld en dus vorige week verloren. Go Ahead is echter niet goed uit de winterstop gekomen en won slechts twee van de laatste acht wedstrijden.

De ploeg die vorig jaar nog in de eredivisie speelde, staat op een zevende plek en heeft twee punten achterstand op Emmen, dat zesde staat. De Drenten hebben wel een wedstrijd meer gespeeld.

Siekman
Bij Emmen neemt Tim Siekman de plek van Streutker in de verdediging over. Daarnaast is er ook geen basisplaats voor Raymond Gyasi. Emmen speelt daardoor met Kolder en Erixon Danso in de aanval. Boy Deul krijgt een vrije rol op het middenveld. Frank Olijve keert na zijn blessure terug in de basis.

Bij Go Ahead Eagles is het meespelen van Lars Lambooij en Jeffrey Rijsdijk nog onzeker. Beide spelers hebben kleine pijntjes overgehouden aan het duel met Sparta. Trainer De Koning beslist vrijdag over het meespelen van het tweetal.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu