Fabrikant neemt Frikansaus weer in productie

Comeback Frikansaus een feit

Het is gelukt: 5000 likes voor Frikansaus op Facebook. Fabrikant Oliehoorn gaat de saus weer in productie nemen. Fan van het eerste uur Gert Kok: ,,Wij drinken er vanavond eentje op".

Wim Dijk, algemeen directeur van Oliehoorn, is verrast door de snelheid waarmee het afgesproken aantal likes is bereikt. "Belofte maakt schuld. Wanneer de eerste flessen saus uit de fabriek in Hoorn zullen rollen weet ik niet, maar het is in ieder geval op korte termijn", aldus Dijk.

Sauzenfabrikant Oliehoorn nam halverwege januari de voormalige fabriek van FrieslandCampina in Drachten over. ,,Het is voor ons dus eigenlijk iets te vroeg. We hadden liever gewacht tot productie in Drachten mogelijk is, daar kunnen we ook kleinere hoeveelheden maken."

Maar Gert Kok en zijn medestander Henri Boer zijn hem te snel af. ,,We kunnen ze goed gebruiken bij toekomstige promotionele acties", grinnikt Dijk.

Gert Kok is zich al aan het verheugen op zijn eerste maaltijd met zijn favoriete saus. Wat dat is? ,,Een patatje natuurlijk, dat smaakt het allerlekkerst."

Nieuws

Meest gelezen

menu