Facebook vindt pakjespiet Leonardo uit Ommen te zwart, maar het is zijn eigen huidskleur: 'Heel bizar'

Facebook en Zwarte Piet. Het is de laatste tijd geen goede match. Dat merkt ook Leonardo van Lenthe, die semiprofessioneel in de huid van Zwarte Piet kruipt. Facebook vindt hem te zwart en verwijdert zijn zwartepietenfoto’s. Maar hoe maak je een piet lichter die van zichzelf al gekleurd is? „Mijn ongeschminkte profielfoto in pietenkostuum werd verwijderd. Ja, dat voelde heel bizar!”

Leonardo van Lenthe (29) speelt al jaren Zwarte Piet. Maar nu vindt Facebook hem te zwart en verwijdert zijn foto's.  Speciaal voor Facebook is deze foto van achteren genomen.

Leonardo van Lenthe (29) speelt al jaren Zwarte Piet. Maar nu vindt Facebook hem te zwart en verwijdert zijn foto's. Speciaal voor Facebook is deze foto van achteren genomen. Foto: Andre Weima Fotografie

Leonardo van Lenthe (29) is geboren Braziliaan en opgegroeid in Nederland. Van kinds af aan is hij gegrepen door het Sinterklaassprookje en al jong koos hij ervoor om de rol van Zwarte Piet te spelen. „Jarenlang extra donker geschminkt, zoals dat destijds gewoon was.”

Nieuws

Meest gelezen

menu