Ouders Meinema: 'Altijd hoop gehouden dat iemand werd opgepakt voor moord op Ralf'

Ingrid en Wietze Meinema . Foto DVHN

De familie van de omgebrachte Ralf Meinema uit Klazienaveen is blij met de nieuwe aanhouding in de moordzaak. ,,We hopen dat de zaak snel wordt opgelost.”

3,5 jaar na de moord op haar zoon is er weer een verdachte aangehouden. Ingrid Meinema: ,,We hebben altijd hoop gehouden dat er iemand zou worden opgepakt. Maar dit kwam onverwacht. Vanmorgen om 7 uur stonden de familierechercheurs voor de deur. Die vertelden ons dat er een verdachte was aangehouden.”

Ingrid en haar man Wietze Meinema zeggen de 28-jarige verdachte Kenny B. uit Klazienaveen niet te kennen. ,,We hoorden van vrienden van Ralf dat ze elkaar kenden van de etherpiratenclub. Maar wij hebben hem nooit gezien”, zegt vader Wietze.

‘Het balletje nu gaat rollen’

De ouders staan opgetogen de media te woord in hun huis in Erica. Wietze: ,,We zijn ook opgetogen. Ik heb het gevoel dat het balletje nu gaat rollen. Let maar op.”

Ingrid houdt nog een slag om de arm. ,,Die jongen was 25 jaar toen Ralf werd omgebracht. Dat is erg jong voor zo’n ernstige zaak, lijkt me. We moeten afwachten wat de verhoren opleveren.” Ze weet ook dat Justitie twee eerdere verdachten uit Emmen moest laten gaan.

Hans O. en zijn neef Harm O. werden een jaar na de moord opgepakt voor betrokkenheid bij de dood van Ralf. Een van hen, Hans O., bleef verdachte. Of de gisteren opgepakte Kenny B. de eerdere verdachten kende, is niet duidelijk.

Meerdere personen

De familie Meinema is er van overtuigd dat er meerdere personen betrokken waren bij de moord op hun zoon in de nacht van 30 op 31 maart 2017. Aanwijzingen van de politie wijzen ook daarop. Niet ver van het Stieltjeskanaal tussen Coevorden en Zandpol, waar Ralf in de kofferbak van zijn Mercedes werd gevonden, zijn die nacht drie auto’s gezien.

Dat was bij wegrestaurant Otten aan de Europaweg in Coevorden. Een van de wagens was vermoedelijk de zwarte Mercedes van Ralf, die ‘s morgens half hangend in water van het kanaal werd aangetroffen.

Waarom?

Het is voor Ingrid en Wietze Meinema nog steeds een grote vraag waarom hun zoon met grof geweld is vermoord. Het Openbaar Ministerie heeft aanwijzingen dat Ralf zich met duistere zaakjes als handel in softdrugs bezighield. Bewijzen daarvoor zijn tot dusver niet geleverd.

,,Wij hebben daar nooit iets van gemerkt, maar dat kan geen reden zijn iemand op zo’n beestachtige wijze om te brengen”, aldus Wietze.

De ouders zijn verheugd dat de politie 3,5 jaar na de moord nog steeds rechercheert op de kofferbakmoord. ,,Nadat de politie in februari dit jaar met die drie auto’s bij dat wegrestaurant op de proppen kwam, hebben we niets nieuws meer gehoord. We waren bang dat de moord op Ralf een coldcase zou worden.”

Nieuws

Meest gelezen

menu