Familieraad Vanboeijen steunt voorzitter raad van toezicht

Janny Vlietstra. Foto: Archief DvhN

De centrale verwantenraad (cvr) van zorginstelling Vanboeijen heeft met ontsteltenis en verbazing kennis genomen van de laatste ontwikkelingen binnen de organisatie. Dat schrijft plaatsvervangend voorzitter Henk Steenwijk in een verklaring. De verwantenraad is een medezeggenschapsorgaan van familieleden van de verstandelijk beperkte cliënten van Vanboeijen.

Volledige steun

In de verklaring staat dat nieuwe leden van de raad van toezicht (rvt) ,,in alle redelijkheid niet verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor het beleid uit het verleden.” Janny Vlietstra is per 1 januari toegetreden en 1 februari voorzitter geworden van de rvt. ,,Zij is aangesteld met instemming van alle vertegenwoordigende organen bij Vanboeijen, na een uitgebreide selectieprocedure.” De verwantenraad steunt Vlietstra nog volledig. De raad heeft ook een positief advies gegeven over de tijdelijke benoeming van voormalig rvt-lid Ben van Kessel tot interim-bestuurder. ,,Dit is ons inziens de beste oplossing tot het aantreden van de nieuwe bestuurder op 1 april.”

Gesprek

De cvr roept alle betrokken partijen op tot een gesprek om samen de huidige problemen op te lossen. ,,Voor ons staat daarbij het belang van een goed leven voor onze bewoners en ook mooi werk voor de medewerkers voorop.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu