Feestelijk onthaal wereldkampioen Jens Dekker

De 17-jarige Jens Dekker uit Fluitenberg is zondag feestelijk onthaald in zijn dorp, nadat hij zaterdag in het Belgische Heusden-Zolder wereldkampioen veldrijden bij de junioren werd.

Dorpsbelangen had het huis aan de Fluitenbergseweg versierd met vlaggetjes en ballonnen, waarbij goud de overheersende kleur was. Enkele tientallen dorpelingen en andere belangstellenden hadden zich rond 13.00 uur bij de woning verzameld, sommigen met de Nederlandse driekleur en een bloemetje.

Even later leverde vader Dick Dekker de kersverse wereldkampioen in een busje bij de woning af. Gejuich en applaus klonken op. Lachend toonde Jens de gouden medaille en regenboogtrui aan de fotografen.

,,Wij zijn supertrots op jou'', sprak voorzitter Ina Prins van Dorpsbelangen. Ze memoreerde aan de vele prijzen die de jonge Fluitenberger al in de wacht heeft gesleept. Jens Dekker, enigszins beduusd door de spontane ontvangst, sprak van een 'perfecte wedstrijd' in België. ,,Het ging gewoon erg goed.''

Vader Dick beaamde dat. ,,We hebben nog een keer van banden gewisseld. Dat was het wel,'' klonk het nuchter. Dat Jens het WK met twee verschillende kleuren schoenen reed had geen andere reden dan dat ‘het wel leuk was voor de publiciteit'. De titelhouder liet er een brede grijns op volgen. Oma Nel genoot een paar meter verderop stilletjes van de feestelijkheden rond haar kleinzoon.

Daarna ging de wereldkampioen op de foto met clubgenoten van De Peddelaars. Jens Dekker wacht de komende tijd nog een aantal officiële huldigingen, onder meer van de gemeente Hoogeveen. Wethouder Jan Steenbergen, tevens inwoner van Fluitenberg, feliciteerde hem gisteren alvast.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu