Fel en emotioneel verzet tegen bouw van vierhonderd meter lang distributiecentrum bij Oranjedorp. 'We voelen ons echt heel erg in de steek gelaten'

In Oranjedorp is fel verzet tegen de bouw van een enorm distributiecentrum, in het dorp ook wel de Berlijnse muur genoemd.

In Oranjedorp is fel verzet tegen de bouw van een enorm distributiecentrum, in het dorp ook wel de Berlijnse muur genoemd. Foto: DvhN

Het is te absurd voor woorden als er bij Oranjedorp een distributiecentrum komt van vierhonderd meter lengte en een hoogte van veertien meter. Dit lieten meerdere geëmotioneerde inwoners van het dorp woensdagavond weten aan raadsleden in het gemeentehuis van Emmen.

Het beoogde pand moet verrijzen aan de Bellstraat, op nog geen tachtig meter van de bebouwde kom van Oranjedorp. De plannen komen uit de koker van ontwikkelaar Solidiam, die inmiddels de grond heeft aangekocht van de gemeente en ook al een vergunning heeft ontvangen. Volgens wethouder René van der Weide (Wakker Emmen) past het initiatief binnen het bestemmingsplan en andere gemeentelijke spelregels en dus had de gemeente niet eens mogelijkheden om de vergunning te weigeren.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's