Fel verzet tegen opvang daklozen nabij centrum Emmen. 'De veiligheid van onze kinderen, daar maken wij ons zorgen over'

In het woonwagencentrum De Ark en in horecabedrijf 't Wapen van Emmen kwamen veel verontruste inwoners van Emmen af op in de informatiebijeenkomsten. Deze foto is maandagavond genomen in 't Wapen van Emmen.

In het woonwagencentrum De Ark en in horecabedrijf 't Wapen van Emmen kwamen veel verontruste inwoners van Emmen af op in de informatiebijeenkomsten. Deze foto is maandagavond genomen in 't Wapen van Emmen. Foto:DvhN

Het plan om acht langdurige daklozen te huisvesten aan de Schietbaanweg in Emmen stuit op fel verzet. Bewoners van het woonwagenkamp en het dorp Westenesch zijn bang voor overlast en onveilige situaties.

Ook voelen ze zich overvallen door de plannen. Dit bleek maandag tijdens twee informatiebijeenkomsten waarin de gemeente, het Leger des Heils, Verslavingszorg Noord-Nederland (VNN) en woningcorporatie Domesta uitleg gaven. ,,Westenesch is een open gebied met open tuinen. Dus straks een ideaal winkelcentrum voor junks om te pakken wat ze kunnen gebruiken’’, aldus een bewoner van Westenesch. ,,Heel veel mensen willen dit niet. Hoeveel mensen moet de gemeente tegen zich hebben om het plan niet door te laten gaan?’’, zo vroeg een ander zich vertwijfeld af.

Hennepkwekerij

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's