Ferry Booij stopt als fractievoorzitter van Belangen Buitengebied Coevorden. 'Auto-ongeluk heeft mij aan het denken gezet'

Ferry Booij (BBC2014): 'Ik wil meer tijd vrijmaken om samen leuke dingen te doen' Archieffoto DVHN

Ferry Booij uit Aalden stopt als fractievoorzitter van Belangen Buitengebied Coevorden (BBC2014). Henk Mulder is vanaf 1 september zijn opvolger.

Mulder is thans raadslid en vice-voorzitter van de negenkoppige fractie. Namens BBC2014 zit wethouder Steven Stegen in het college, nadat hij in maart 2020 Jan Zwiers opvolgde.

Auto-ongeluk

Booij wordt in oktober 75 jaar en vindt dat een goed moment om het stokje over te dragen. „De verkiezingen van maart volgend jaar zijn een goed moment om plaats te maken voor anderen.” Wel blijft hij raadslid.

Hij raakte onlangs betrokken bij een auto-ongeluk. ,,Weliswaar buiten mijn schuld om, maar ondanks de goede afloop voor mij en mijn vrouw heeft het mij wel aan het denken gezet. Ik wil meer tijd vrijmaken om samen leuke dingen te doen.”

Oud-wethouder van Stadskanaal

Ferry Booij was van 2006 tot 2010 wethouder van Stadskanaal. Daarvoor was hij jarenlang raadslid in die gemeente. Ook deed hij destijds als raadslid in de (voormalige) gemeente Gasselte politieke ervaring op.

In 2016 verhuisde Booij naar Aalden, waar hij werd benaderd door de jonge lokale partij BBC2014. Die partij maakte twee jaar eerder haar debuut bij de gemeenteraadsverkiezingen en won gelijk zes zetels. Booij kwam in 2018 in de gemeenteraad van Coevorden en was sindsdien tevens fractievoorzitter.

Nieuws

menu