Festival Festerica luidt de noodklok. Organisatie gaat tachtig uur onafgebroken verzoekplaten draaien vanuit een glazen huis in Erica om geld in te zamelen

Festerica in 2019. Foto: Gea Welleweerd

De organisatie van Festerica, het jaarlijkse festival in Erica voor opkomende rockbands uit Zuidoost-Drenthe, gaat van 9 tot en met 12 september vanuit een glazen huis tachtig uur onafgebroken verzoekplaten draaien.

Met de opbrengst van deze actie willen de vrijwilligers de toekomst van hun festival veiligstellen. Ook treden diverse artiesten op.

Het openluchtfestival stond voor zaterdag 11 september op de agenda, maar werd begin juli voor het tweede jaar op rij afgelast.

De 80 uur van Festerica begint donderdag 9 september om 12.00 uur en duurt tot en met zondag 12 september 20.00 uur. Organisatieleden van Festerica sluiten zich dan op als dj in een glazen huis, gelegen achter de manege in het dorp.

Ook hebben meerdere bands die in de afgelopen acht jaar hebben opgetreden op het festival toegezegd een bijdrage te leveren, evenals andere groepen op het gebied van taal en theater.

De livestream is te volgen via de website van het festival .

Documentaire

Vorig jaar werden optredens via Facebook gestreamd en ging een eigen documentaire - Festival op een meisjesnaam - in première.

Festerica ontstond acht jaar geleden toen een vriendengroep uit Erica een eigen festival op poten zette. Jaarlijks trekt het festival ongeveer duizend bezoekers.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu