NK fietscross komt naar Schoonebeek. Ook supersenior Henk de Jonge (61) sjeest mee. 'Als ik altijd achteraan rijd, moet ik stoppen van mijn vrouw'

Klazienaveen, Schoonebeek en Assen. Dat zijn de plaatsen in Drenthe waar een fietscrossvereniging is. Voor The Derrick Crossers, de club uit Schoonebeek, is het een bijzonder jaar. In het oliedorp worden met Pinksteren de Nederlandse kampioenschappen gehouden. Ook de 61-jarige Henk de Jonge, een van de oudste fietscrossers van ons land, vliegt dan weer over de baan.

Henk de Jonge (rechts) en Jason Finke (midden), de oudste en de jongste rijder van The Derrick Crossers. Links Gerrie van der Kolk, het enige erelid van de vereniging uit Schoonebeek.

Henk de Jonge (rechts) en Jason Finke (midden), de oudste en de jongste rijder van The Derrick Crossers. Links Gerrie van der Kolk, het enige erelid van de vereniging uit Schoonebeek. Foto: Jan Anninga

Henk de Jonge moet glimlachen als hij eraan terugdenkt. Zijn allereerste wedstrijd als fietscrosser was allesbehalve een succes. In het Overijsselse Nijverdal kwam hij ten val en brak daarbij zijn pols. De Schoonebeker was toen 43 jaar oud. Hij liet zich er niet door ontmoedigen. Toen de pols was hersteld, stapte hij weer op zijn crossfiets.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's