Fietstunnel bij watertoren in Meppel lijkt dan toch te komen (provincie Drenthe wil betalen)

Een impressie van de fietstunnel bij de watertoren.

De gemeenteraad van Meppel wordt voorgesteld om akkoord te gaan met een plan dat onder andere de aanleg van een fiets- en voetgangerstunnel bij de rotonde bij de watertoren bevat.

„Met de komst van de fietstunnel komt er ook een einde aan de fietsoversteken bij de rotonde watertoren, die door sommigen als onduidelijk en onveilig worden ervaren”, zegt wethouder Roelof Pieter Koning.

Om deze werkzaamheden bij de watertoren te kunnen uitvoeren, moeten wel eerst de oostelijke en westelijke rondwegen worden aangelegd. Dit zorgt voor een omleidingsroute voor het verkeer op de provinciale weg (N375).

Extra rotonde op N375

Ook vraagt het dagelijks bestuur van gemeente om toestemming voor de aanleg van een rotonde op de N375. Deze komt ter hoogte van de t-splitsing van de N375 met de N371, waar ook de afslag is voor onder andere Taste Away.

Aan de N371 komt een extra ontsluiting voor de Nieuwveense Landen. Ook wordt er een extra toegangsweg gerealiseerd aan de rotonde bij de N375, met de Handelsweg. De aansluiting van de Nieuwe Nijeveenseweg met de rotonde bij de watertoren wordt opgeheven.

Provincie betaalt

De provincie wil de fietstunnel en de aanpassingen voor de rotonde bij de watertoren volledig voor haar rekening nemen. Ook wil het de aanleg van de extra rotonde op de N375 betalen, onder voorwaarde dat de gemeente de minimaal benodigde wijkontsluiting van Nieuwveense Landen aanlegt. In totaal draagt de provincie 6 miljoen euro bij aan het project.

De gemeenteraad moet nog wel akkoord gaan met plannen.

Nieuws

Meest gelezen

menu