Fikse opknapbeurt openbare basisschool Zwartemeer, leegstaand schoolgebouw in de verkoop

De openbare basisschool 't Swarte Meer aan de Blokken in Zwartemeer telt zo'n 80 leerlingen. Foto: Gemeente Emmen

Een andere entree, nieuwe plafonds en vloerbedekking en een renovatie van de toiletgroepen. Openbare basisschool ‘t Swarte Meer in Zwartemeer wordt de komende periode flink onder handen genomen.

De school staat aan De Blokken en telt zo’n 80 leerlingen. Om de entree aan te kunnen passen, is er een vergunning nodig. De aanvraag ervoor is onlangs ingediend bij de gemeente.

,,Er komt een soort kader om de ingang waardoor de entree duidelijker en mooier wordt. In het entreegedeelte komt ook een in- en uitgang aan de achterkant, zodat het sportveldje met pannakooi beter bereikbaar wordt voor de kinderen’’, verduidelijkt Marianne Tiemens, woordvoerster van de gemeente.

De binnenkant wordt eveneens bij de tijd gebracht. Tiemens: ,,Toiletgroepen worden gerenoveerd, plafonds en vloerbedekking worden vervangen en ook staat er het nodige schilderwerk op het programma.’’ Daarnaast wordt er in het pand meer ruimte gemaakt voor onderwijskundige zaken.

Pand van De Praom in de verkoop

In Zwartemeer staat ook een schoolgebouw leeg. Het gaat om het voormalige pand van de protestants-christelijke basisschool De Praom, die dit schooljaar is gefuseerd met de veel grotere katholieke basisschool De Banier.

De gemeente Emmen is eigendom van het leegstaande pand aan De Zwaai. Zij wil het gebouw van de hand doen. ,,Dit traject moet nog worden opgestart. We hopen dat we het gebouw voor juli dit jaar te koop kunnen aanbieden’’, zegt een woordvoerster van de gemeente.

De gemeente wil het pand verkopen aan een partij die erin wil wonen en/of gebruiken voor lichte bedrijvigheid. ,,Dan moet je denken aan bijvoorbeeld een kantoor of een atelier.’’ Voordat de voormalige school hiervoor gebruikt kan worden, moet wel het bestemmingsplan aangepast worden. Het huidige bestemmingsplan gaat uit van onderwijs.

Nieuws

Meest gelezen

menu