Fikse tegenvaller bij verdubbeling N34 bij Emmen

Foto: Foto Boudewijn Benting Foto: Foto Boudewijn Benting

De provincie Drenthe heeft een financiële strop bij de verdubbeling van de N34 en de verbetering van het knooppunt Emmen-West. Gedeputeerde Cees Bijl vraagt Provinciale Staten 5 miljoen euro extra.

Bij de levering van zand is een probleem ontstaan. Door een vorig jaar aangespannen bezwaarprocedure kan er geen zand gewonnen worden op de locatie Huttenheugte in Dalen. „Daardoor moeten we nu extern zand inkopen”, zegt Bijls woordvoerder Eddy Beuker. „Omdat we de voortgang van het project niet in gevaar moeten brengen, hadden we geen sterke onderhandelingspositie, en ja, dan lopen de kosten op.”

‘Project verloopt voorspoedig’

Daarnaast zijn er nog wat bevindingen van de accountant, waardoor Bijl Provinciale Staten om een extra krediet moet vragen. Bijl zelf is wel blij dat beide projecten voorspoedig verlopen. Dat is volgens hem wel een klein wonder, gezien alle problemen met stikstof, pfas en corona.

De extra kosten door de vertraagde zandlevering kan de provincie in de tijd uitsmeren, zegt woordvoerder Beuker. „De afschrijving gaat over een lange reeks van jaren, dan vallen de kosten nog mee.”

Provinciale Staten vergaderen in oktober over de meerkosten van het project.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu