Flitsmeister waarschuwt Drenten en Friezen voortaan voor aankomende ambulances

Foto: LC/Arodi Buitenwerf Foto: LC/Arodi Buitenwerf

Weggebruikers in Drenthe en Friesland worden voortaan door de app Flitsmeister gewaarschuwd wanneer er een ambulance nadert. Flitsmeister weet de actuele locatie van ambulances in beide provincies.

De Flitsmeistergebruiker krijgt een melding op zijn telefoonscherm of hoort een geluidje wanneer er een ambulance met alarmlichten komt aanrijden. Zo kunnen weggebruikers in Drenthe en Friesland beter anticiperen op de naderende hulpdiensten.

Flitsmeister tekende een overeenkomst met Kijlstra Ambulancezorg en UMCG Ambulancezorg. De app is daarmee gekoppeld met de Landelijke Server Incidenten en Voertuigen (LSIV) van Ambulancezorg Nederland. Zo ontvangt de app de actuele voertuiglocaties van Drentse en Friese ambulances.

Volgens een verklaring verzekert Flitsmeister haar gebruikers dat de gebruikte data anoniem wordt verwerkt.

Waarom niet landelijk?

Voorlopig krijgen gebruikers alleen een seintje wanneer zij in Drenthe of Friesland rijden. Volgens Flitsmeister is het de bedoeling dat andere provincies nog volgen in de toekomst. Daarnaast hopen de mensen achter de app ook om automobilisten te waarschuwen voor andere hulpdiensten, zoals de politie en brandweer.

Nieuws

Meest gelezen

menu