Florissant uitzicht voor Emmermeer: Duizenden narcisbollen en heel veel bloemzaad de grond in

De Emmer wijk Emmermeer staat er volgend jaar gekleurd op. De wijkvereniging heeft van het Oranjefonds 3000 euro gekregen. Er worden duizenden bloembollen en vele kilo’s zaad voor wilde bloemen van gekocht.

De Walstraat in Emmen wordt weer een straat met heel veel bloeiende narcissen.

De Walstraat in Emmen wordt weer een straat met heel veel bloeiende narcissen. Foto: Archief DvhN

Volgens Geert Wubs, voorzitter van de wijkvereniging, gaat het om het zogeheten buurtcadeau van het Oranjefonds. ,,Een tijdje geleden viel de straatprijs van de Postcodeloterij in onze wijk. Om ervoor te zorgen dat ook de rest van de wijk of buurt mee profiteert, keert het Oranjefonds een buurtcadeau uit. Wij als wijkvereniging hebben dit bedrag gekregen. We moeten het geld besteden aan iets waar de wijk en een deel van de wijk vrolijk van wordt.’’

Van het geld koopt de wijkvereniging wildebloemenzaad, dat op meerdere plekken in de oudste wijk wordt uitgestrooid. Daarnaast worden duizenden narcisbollen aangeschaft om te poten in de wal in de Walstraat. ,,Die straat stond vroeger vol met narcissen, maar sinds de riolering daar is aangepakt, is daar bar weinig van over. Dat vinden wij jammer, en met ons een flink aantal bewoners van de wijk’’, aldus Wubs.

De bloembollen moeten door de bewoners van de Walstraat zelf in de grond worden gestopt. ,,Daar hebben we al een aantal mensen voor gevonden.’’ Met andere vrijwilligers wordt het bloemenzaad verspreid in de wijk. De imkers van de bijenvereniging Emmen doen daar in ieder geval aan mee.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu