Fluitenberg zeven weken niet bereikbaar via afslag op A28 vanwege aanleg 'kluifrotonde'

De aanpak van de rotondes en de Middenveldweg. Foto: Gemeente Hoogeveen

Het dorp Fluitenberg is half februari gedurende zeven weken niet te bereiken via de afslag op de A28. Die gaat dicht in verband met de de aanleg van een zogeheten ‘kluifrotonde’: twee rotondes die langgerekt geheel vormen.

Aannemer NTP begint woensdag 16 februari met de aanleg van de ‘kluifrotonde’ over de A28 bij de af- en opritten van Fluitenberg/Hoogeveen-Noord. Een deel van de Middenveldweg gaat daarom zeven weken dicht.

Omleidingsroutes

Met borden worden de omleidingsroutes richting Echten en Fluitenberg aangegeven. Fietsers en hulpdiensten kunnen wel gewoon van de Middenveldweg richting Fluitenberg gebruik maken.

Om de nieuwe rotondes aan te kunnen leggen moeten veel voorbereidende werkzaamheden aan de ondergrond worden uitgevoerd. Daarna kunnen de rotondes worden aangelegd en kan het viaduct over de A28 worden aangepast.

Via eerder aangelegde bypasses is het nog wel mogelijk om vanaf de kant van Hoogeveen de oprit van de A28 richting Assen/Beilen te gebruiken. Ook kan vanaf de A28 vanuit de richting Hoogeveen Centrum de afslag gebruikt worden om de Middenveldweg op te gaan.

Minder opstoppingen

Sinds augustus vorig jaar werkt NTP aan de herinrichting van de Middenveldweg in Hoogeveen. De herinrichting moet zorgen voor minder opstoppingen en een veilige doorstroming van het verkeer op de Middenveldweg.

Inmiddels is de ‘turborotonde’ op de afslag richting De Stroom klaar en is het fietspad langs de Middenveldweg opgeschoven om ruimte te maken voor de rijbanen die straks aan moeten sluiten op de turborotonde.

Nieuws

menu