Folkert Zijnstra (17), de jongen die niet meer terugkeerde op het dorpsfeest van Weiteveen. Pas de volgende ochtend werd hij gevonden. Niet meer in leven | bermmonumenten

Regelmatig passeren we bermmonumentjes en vragen ons af wat op die plek gebeurde. Dagblad van het Noorden geeft de slachtoffers en hun nabestaanden een gezicht in de maandelijkse serie Bermmonumenten. Welk verdriet schuilt achter de kleine ode langs de weg?

De familie Zijnstra bij het kruis ter nagedachtenis aan Folkert Zijnstra, die in 2000 aan de Kerkenweg in Weiteveen om het leven kwam. Staand, van links naar rechts moeder Maaike, Vader Sierd, zus Fia. Op voorgrond zus Annemarie.

De familie Zijnstra bij het kruis ter nagedachtenis aan Folkert Zijnstra, die in 2000 aan de Kerkenweg in Weiteveen om het leven kwam. Staand, van links naar rechts moeder Maaike, Vader Sierd, zus Fia. Op voorgrond zus Annemarie. Foto: Boudewijn Benting

Weiteveen, het begin van de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 juli 2000. Folkert Zijnstra (17) uit Zwartemeer staat bij de pinautomaat. Het is feest in het dorp. Folkert wil nog graag even blijven, maar zijn geld is op. Tot zijn teleurstelling ziet hij dat de pinautomaat van Weiteveen het niet doet. Wat nu? Geld lenen van een van zijn vrienden of pinnen in het dorp verderop? Even met de brommer op en neer naar Nieuw-Schoonebeek, dat is de moeite niet. Hij stapt op zijn Honda MTX en rijdt in zijn eentje het donkere Weiteveen uit.

Nieuws

Meest gelezen

menu