'Formaldehydeprobleem' in 300 huizen in Assen valt mee, stellen woningcorporatie en GGD. Maar het is wel oppassen als je op zolder slaapt

Bewoners van een kleine driehonderd huurwoningen in Baggelhuizen in Assen hoeven zich volgens woningcorporatie Actium en de GGD geen zorgen te maken over gevaarlijke concentraties formaldehyde. Dat zeggen zij op basis van een onderzoek van Tauw.

Advies- en ingenieursbureau Tauw onderzocht in opdracht van woningcorporatie Actium, de gemeente Assen en de GGD Drenthe concentraties formaldehyde in woningen aan de Hunsingostraat, Fivelingostraat en Oldambtstraat.

Advies- en ingenieursbureau Tauw onderzocht in opdracht van woningcorporatie Actium, de gemeente Assen en de GGD Drenthe concentraties formaldehyde in woningen aan de Hunsingostraat, Fivelingostraat en Oldambtstraat. Foto: Marcel Jurian de Jong

In vijf huizen aan de Hunsingostraat, Fivelingostraat en Oldambtstraat verrichtte onderzoeksbureau Tauw tussen 16 en 23 september metingen naar de concentraties formaldehyde. Daarbij werden geen gevaarlijke hoeveelheden van deze kankerverwekkende stof aangetroffen. In één huis werden wel iets hogere waarden gemeten, maar dat zou te maken hebben met onvoldoende ventilatie.

Slapen op zolder risico

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's