'Formaldehydeprobleem' in 300 huizen in Assen valt mee, stellen woningcorporatie en GGD. Maar het is wel oppassen als je op zolder slaapt

Bewoners van een kleine driehonderd huurwoningen in Baggelhuizen in Assen hoeven zich volgens woningcorporatie Actium en de GGD geen zorgen te maken over gevaarlijke concentraties formaldehyde. Dat zeggen zij op basis van een onderzoek van Tauw.

Advies- en ingenieursbureau Tauw onderzocht in opdracht van woningcorporatie Actium, de gemeente Assen en de GGD Drenthe concentraties formaldehyde in woningen aan de Hunsingostraat, Fivelingostraat en Oldambtstraat.

Advies- en ingenieursbureau Tauw onderzocht in opdracht van woningcorporatie Actium, de gemeente Assen en de GGD Drenthe concentraties formaldehyde in woningen aan de Hunsingostraat, Fivelingostraat en Oldambtstraat. Foto: Marcel Jurian de Jong

In vijf huizen aan de Hunsingostraat, Fivelingostraat en Oldambtstraat verrichtte onderzoeksbureau Tauw tussen 16 en 23 september metingen naar de concentraties formaldehyde. Daarbij werden geen gevaarlijke hoeveelheden van deze kankerverwekkende stof aangetroffen. In één huis werden wel iets hogere waarden gemeten, maar dat zou te maken hebben met onvoldoende ventilatie.

Slapen op zolder risico