Fractievoorzitter Thomas Blinde van Forum voor Democratie in Drenthe: 'Ik raad het iedereen in de partij aan: neem even tijd voor bezinning'

Thomas Blinde: de partijtop in Tiel verliep rustig en in eensgezindheid. Foto: Provinciale Griffie/Duncan Wijting

Het is nu tijd om ‘even de pauzeknop in te drukken’, zegt Thomas Blinde, fractievoorzitter van Forum voor Democratie in de Drentse Staten. „Ik raad het iedereen in de partij aan: neem even tijd voor bezinning.”

Het zijn hectische dagen voor Blinde, maandagavond zat hij bij de partijtop in Tiel, dinsdag ging hij weer gewoon naar zijn werk. Intussen kwamen op zijn telefoon vele oproepen en berichten binnen, onder meer over het vertrek van Tweede Kamerlid Theo Hiddema.

Inhoudelijk wil de Drentse fractievoorzitter niets over kwijt over de bijeenkomst in Tiel, wel stelt hij dat die, ondanks alle beroering, in een goede sfeer is verlopen. „Het was kalm, niet emotioneel, de mensen waren eensgezind”, zegt hij.

'We wachten af'

Eerder maakten de zes Drentse Statenleden van Forum de buitenwereld wel duidelijk dat ze helemaal niets van de extreme opvattingen moeten hebben die door leden van de jongerenafdeling van de partij in appgroepen zijn geuit. „We hebben onze positie duidelijk gemaakt, daar laten we het nu bij”, zegt Blinde.

„We wachten af hoe het verder gaat, wie er de laatste maanden voor de verkiezingen in de Tweede Kamer gaat zitten als opvolger van Hiddema en wie zich binnen de partij verkiesbaar stelt als lijsttrekker. We zijn een fractie in een dunbevolkte provincie, ons past enige terughoudendheid.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu