Fotografe Hoogevener van het Jaar

Fotografe Hoogevener van het Jaar. Foto Facebook Kim Stellingwerf Facebook Kim Stellingwerf

Fotografe Kim Stellingwerf is maandag verkozen tot Hoogevener van het Jaar 2015. Ze volgt topvoetbalster Vivianne Miedema op, die deze titel een jaar geleden kreeg.

Fotografe Kim Stellingwerf is maandag verkozen tot Hoogevener van het Jaar 2015. Ze volgt topvoetbalster Vivianne Miedema op, die deze titel een jaar geleden kreeg.

,,Zoals Vincent van Gogh met zijn schildersezel door het Drentse land trok, zo trok de Hoogevener van het Jaar door de binnenstad'', sprak jurylid Marc Veeningen. ,,Maar dan met een fotocamera.''

Volgens de jury vestigde Kim Stellingwerf op twee manieren de aandacht positief op Hoogeveen: in haar ‘unieke fotowerk', waarmee ze in november de publieksprijs won van de fotowedstrijd van NRC Handelsblad. Daarnaast liet de fotografe zich volgens de jury in de media lyrisch uit over Hoogeveen. Een bruisende stad waar volgens haar hartstikke veel te doen is.

Hoogeveen in positief voetlicht

Veeningen: ,,Dan ben je een uitstekende ambassadeur voor Hoogeveen. Want soms mogen we best wat trotser op deze gemeente zijn en die trots uitdragen.''

Voor de komende verkiezing van de Hoogevener van het Jaar gaat de bezem door de jury. Teun Boersma, Jan Bols, Jan van ‘t Hooge en Jan Hendriks maken plaats voor ‘een jongere generatie'. Alleen Veeningen blijft in de huidige jury.

Volgens jurylid Veeningen gaat het bij de verkiezing niet zozeer om persoonlijke prestaties, het organiseren van evenementen of activiteiten als vrijwilliger, maar om de (bijzondere) manier waarop iemand Hoogeveen positief voor het voetlicht heeft gebracht.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu